Nädal 11. Analüüsida üht tarkvara arendus- ja üht ärimudelit.

 Ärimudel Dropbox näitel.

Dropbox võimaldab andmeid salvestada pilve ning võimaldab ka jagada neid faile teiste kasutajatega olenemata asukohast. Andmetele pääseb ligi igast seadmest, millele on installeeritud mõni veebilehitseja.  

Dropbox kasutab freemium ärimudelit. Mudel on ülesehitatud põhimõttel kus enamus teenuseid on tasuta, kuid on teatud piirangud teenuse kasutamisel. Põhimõte on selles, et kui soovid teenust kasutada nii-öelda professionaalsel tasemel siis tuleb selle eest maksta. Dropbox kasutab teenuse tasustamisel erinevaid kombinatsioone. Freemium mudeli edukaks toimimiseks on  vaja anda kliendile midagi, mis on tasuta, kuid mitte täielikult. Kui klient saab rohkem kasu teenuse kasutamisest, kui selle eest mida klient peab maksma teenuse eest, siis on see teenus kliendile väärtust loov ning kasulik.

 

Agiilne mudel.

Agiilne mudel jaguneb mitmeks erinevateks mudeliteks.  Üheks agiilse arenduse mudeliks on Scrum raamistik. Töötasin ettevõttes kus võeti kasutusele agiilne mudel ning lähtuti just Scrumi raamistikust. Tööprotsess toimus sprintidena. Üks sprint kestis kaks nädalat. Kui arendusprojekt oli pikaajalisem siis jagati tegevused sprintide vahel. Igal nädalal olid koosolekud mille käigus toote omanik tutvustas äripoolele, mis on tehtud ning millised probleemid on tekkinud. Peale sprinti toimus arenduse testimine ning live kasutusse andmine. Arendusmeeskonnas oli 3 -6 arendajat sõltuvalt projektist. 

Comments

Popular posts from this blog

Nädal 8. Proff ja käsitööline.

Nädal 9. Tuntud IT-juhid

Nädal 7: Arvutid ja paragrahvid IIː litsentsid ja autoriõigus