Nädal 13. Teistmoodi IT

Uudseim tugilahendus.

Hea on tõdeda, et tugilahenduste väljatöötamisega tegeletakse. Tugiteenuste väljaarendamine on kulukam, kui nii-öelda tavatoodete arendusprotsess, sest lõpptarbijaid on oluliselt vähem ning kulud tootearendusse on oluliselt suuremad.

Minu jaoks on kõige innovaatilisem tehnoloogia, mis lubab arvutit kasutada silmade liigutamisega. Põhimõte on lihtne – tehnoloogia jälgib kuhu inimene arvutiekraanil vaatab ning teostab toimingu peale teatud tegevust, näiteks fokuseeritud vaade mingil nupul ekraanil. Põhimõtteliselt liigutatakse silmadega hiire kursorit.

Seda teemat uurides jäi silma lahendus (PCEye) mida pakub Tobii Dynavox AB. Nende tootes kasutatakse väga täpset inimsilma 3D mudelit. Antud mudeli suureks plussiks on see, et pead ei pea paigal hoidma. Pead võib vabalt liigutada ilma, et fokuseerimise täpsus kannataks. See on eriti kasulik inimestele, kellel on kontrollimatu pea liikumine. Silmade täpseks jälgimiseks peab silmajälgija üles leidma kasutaja pupillid. Tobii Dynavoxi silmajälgijad on ainulaadsed selle poolest, et lülituvad dünaamiliselt heleda ja tumeda pupillide jälgimise vahel.

Tobii Eye seadet saab kasutada ka mõningates mängudes.  

Esialgu pakutakse toodet ainult Windows operatsiooniga arvutitele. Toetatakse monitore suurusega kuni 27’’.



Allikad:

https://us.tobiidynavox.com/

Comments

Popular posts from this blog

Nädal 8. Proff ja käsitööline.

Nädal 9. Tuntud IT-juhid

Nädal 7: Arvutid ja paragrahvid IIː litsentsid ja autoriõigus