Nädal 9. Tuntud IT-juhid

 

IT juhi roll ettevõttes on aidata kaasa ettevõtte strateegiliste plaanide elluviimisel. Tema üks põhilistest eesmärkidest on lähtuvalt ettevõtte missioonist töötada välja IT strateegiline plaan. IT osakonna juhtimine on tõsine väljakutse igaühele. Pean IT juhi üheks kõige olulisemaks omaduseks paneerimis- ning suhtlemisoskust. IT valdkonna oskused on samuti olulised.

Valisin kirjeldamiseks 2 IT juhti: Steve Jobs ja Bill Gates. Mõlemad alustasid oma IT alase karjääriga praktiliselt ühel ajajärgul.

Hea on näha inimesi, üks nendest, siis Steve Jobs kellel on ette näidata selline hulk saavutusi tootearenduse valdkonnas. Tema poolt loodud tooted on olnud tohutult populaarsed ning ta on ära tabanud just selle, mis inimestele meeldib. Hindan tema juures seda, et ta julges mõelda teisiti. Tegemist on arengumootor tüüpi juhiga.

 

Bill Gates vastutas alates Microsoft ettevõtte asutamisest tootestrateegia eest kuni 2006 aastani. [1] Teda on kirjeldatud, kui isepäist juhti. Tema ideedest pidid teised lähtuma. Ei kartnud võtta riske. Microsoft on süüdi mõistetud monopolivastases seaduse rikkumises kus üheks ütluste andjaks oli ka Bill Gates. Tema edukuse tagas sügavad teadmised IT valdkonnast. Tegemist on ülemuse tüüpi juhiga.

 

 

 

  1. https://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Gates

Comments

Popular posts from this blog

Nädal 8. Proff ja käsitööline.

Nädal 7: Arvutid ja paragrahvid IIː litsentsid ja autoriõigus